Moscova-Petușki

Kostea, un intelectual alcoolic, calatoreste cu trenul de la Moscova pana la Petuski. Pe durata calatoriei, avem parte de consideratii istorice, filozofice si politice.Richard Bovnoczki, premiat pentru acest spectacol la Premiul Gala Star Bacau ne dezvaluie cu un omor negru viata din underground-ul sovietic.Seamana cu o calatorie initiatica intre Dolhasca si Verestiul nostru.














„De la Moscova la Petuski se bea pana la coma si apoi inapoi din coma"




"La trezire se spun povesti in ras hohotitor, se pling iubiri pierdute sau inchipuite si se tot viseaza la ceva... ceva care, iarasi, este dincolo, poate raiul, sau macar niste ingeri cumsecade te vor duce undeva, intr-un spaţiu... intr-un loc... intr-o primavara... "




"Marea descoperire a personajului a fost ingrozitoarea fata a ingerilor"



Va sfatuiesc sa va faceti si o rezervare la un pub, spectacolul trezeste o pofta nestavilita de vorba si o acuta nevoie de bautura.Metafizic vorbind.

Si ca sa fiu orecum impartial am cerut la sfarsitul piesei si parerea unei spectatoare:


PRO
- interpretarea actorului a fost foarte buna, a intrat bine in pielea personajului, gesturi, mimica...era de acolo, foarte autentic asa
- atmosfera placuta desi locul e cam micut, dar cochet asa
- jos palaria pentru cat lichid a putut inghiti actorul

CONTRA
- scena cam mica, pentru piesa asta cred a fost oarecum ok, dar pentru unele cu mai multi actori, decor ...etc, nu stiu cat este de ok.
- decorul nu prea m-a impresionat, cred ca se mai poate lucra aici. avand in vedere ca scena e mica, poate ar fi ok ca acele 'perdele' sa fie o alta culoare, poate un visiniu.. mai in ton cu podeaua

Multumesc Rocsana!

Joi, 11 aprilie , Richard Bovnoczki face aceasta calatorie la Teatru de Arta Bucuresti, incepand cu ora 20:15, in one man show-ul in Moscova- Petuski dupa textul (cu acelasi nume) al lui Venedikt Erofeev.


Comentarii

Postări populare